De naam Triple-R is ontstaan vanuit mijn stijl en visie op het western rijden:

Request, Reply, Release.

De 3 R's zijn de rode draad in al mijn rijtechnieken die ik tijdens het trainen en in de lessen toepas.  Door het geven van stem-, zit-, been- en teugelhulpen vraag je een reactie van je paard. Op het moment dat je paard hierop reageert, sta je toe of laat je los, letterlijk. Dat is de beloning aan je paard.
Het durven loslaten is vaak moeilijk bij ruiters, zeker als je eerder dressuur hebt gereden. Dat is even een omschakeling voor zowel ruiter als paard. Loslaten betekent niet dat we ons paard maar laten gaan. Er moet wel degelijk hard gewerkt worden! We willen uiteindelijk een verzameld paard met een krachtige achterhand, die zijn buikspieren aanspant en daarmee zijn rug goed gebruikt. .
In de lessen streef ik naar balans van paard en ruiter: de onafhankelijke zit van de ruiter én de zelfhouding van het paard, zodat je uiteindelijk je paard verzameld aan een losse teugel kan rijden.

Ontspanning, souplesse en controle zijn de sleutelwoorden in mijn instructie.
Vanuit ontspanning werken we naar nageeflijkheid en van daaruit naar verzameling.
Ontspanning krijgen we door het paard soepel te maken. Tijdens het soepel maken leren we tegelijkertijd controle over het paard te krijgen en worden we bekwaam in de rijkunst, zoals: vloeiende overgangen walk/jog/lope, stops, speedcontrole, back-up, leg yield, sidepass, two track, turns en galopwissels."You can never loose by giving"
Contact:
Anja Diephout
T: 06-48629557
E: info@triple-rwesternriding.nl
Facebook