De clinics zijn gericht op showtraining voor de wedstrijden.  Goed voorbereid zijn met de juiste training zorgt ervoor dat je elke wedstrijd ongeacht welk pattern, kan rijden! Het niveau van de clinics zal worden afgestemd op het level of de klasse waarin de deelnemers starten.
Gemiddelde duur van een clinic is 2 uur met een maximum van 8 deelnemers.

Galopwissel - Biomechanica

In deze clinic gaan we aan de slag met rijtechnieken om tot een vliegende wissel te komen. Hier hoort ook een stukje theorie bij over biomechanica/bewegingsleer van het paard, gericht op de beenzettingen in de verschillende gangen. Eenmaal op het paard krijg je meer bewustwording hoe je paard onder je beweegt. Belangrijk bij het maken van een wissel! Ook geschikt voor diegene die de galopwissel wil verbeteren.
Trail

Ontspanning en controle zijn de belangrijkste factoren die nodig zijn om een goed trailparcours te rijden, voor zowel paard als ruiter. In deze clinic ligt hier de nadruk op, in combinatie met het aanleren van praktische trailtechnieken.
Pleasure/Horsemanship

De voorbereidende training voor Horsemanship en Pleasure:
het 'fine tunen' van je paard.
Hoe kun je met zo min mogelijk zichtbare hulpen vloeiende overgangen maken, een turn maken, achterwaarts gaan, etc.
Western Riding

In de clinic Western Riding ligt de nadruk op het rijden van het pattern en de voorbereidingen in je training op een wedstrijd. Timing en positioneren van je paard in de galopwissel.
"Keep your chin up"
Clinics
Facebook
Contact:
Anja Diephout
T: 06-48629557
E: info@triple-rwesternriding.nl